По никакъв начин не мога да приема, и ние като държава,

...
По никакъв начин не мога да приема, и ние като държава,
Коментари Харесай

МВнР: Отговорност за тази война има само и единствено Русия

По никакъв метод не мога да приема, и ние като страна, обвиняванията на госпожа Захарова, че София носи цялостна отговорност за удължаването на ескалацията на конфликта в Украйна. Отговорност за тази война има единствено и само Русия. Това съобщи заместник- министърът на външните работи и представител на Министерството на външните работи (МВнР) Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството през днешния ден. 

Изказването му е в отговор на журналистически въпрос относно изявлението на представителя на съветското министерство на външните работи Мария Захарова. Вчера Захарова сподели на брифинг, че " Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки “.

По думите на Коджабашев не е демонстрация на добър тон да се разясняват решенията на Народното събрание ни от представители на непозната страна. По отношение на вчерашното изказване на Захарова, мога да отбележа, че то изцяло се вписва в пропагандната реторика на Руската федерация, и в този смисъл не съставлява безусловно никаква изненада със своите послания, съобщи той. 

Коджабашев напомни и думите на Захарова, че двустранните ни връзки са в най-ниска фаза и съобщи, че изявлението ѝ в допълнение ескалира обстановката. Двустранните отношение в реалност са в най-ниската си фаза. По създание съдействието е прекъснато, само че това се дължи на стартирана война от Русия, която е в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право и заплашва сигурността освен в района, освен в Европа, а и на целия свят, добави Коджабашев, заяви Дарик нюз.

Той изрази решителност и съобщи, че позицията на България във връзка с спора в Украйна остава в поддръжка на Украйна. Кой е агресор и кой е жертва в тази война е несъмнено, посочи той. 

Коджабашев напомни още, че България неведнъж е взела участие в апелите Москва да приключи непредизвиканата си война, да изтегли войските и въоръжените си отвън държавно приетите граници на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР